Trouwfotograaf Friesland
trouwfotograaf Joeri Hendriks
Mijn naam is Joeri Hendriks.
Vaak word ik omschreven als een rustige en relaxte man.
Ik ben getrouwd met mijn jeugdliefde (We zijn al meer dan 30 jaar bij elkaar, ik geloof dus echt in eeuwige liefde!) en ik ben vader van 2 jongens.

Geboren in Delfzijl, opgegroeid in Norg en woonachtig in Franeker/Friesland.
Fotograferen is een hobby van mij, daarom besloot ik in 1995 om de opleiding fotografie op de fotovakschool in Apeldoorn te volgen.
Hier heb ik de fijne kneepjes van het fotograferen geleerd met de analoge camera. Ik had een eigen doka op zolder waar ik mijn eigen foto’s afdrukte.
Langzaam werd mijn analoge camera vervangen voor een digitale camera en de doka werd ingeruild voor een computer.
Mijn hobby is uitgegroeid tot mijn eigen bedrijf Joeri Hendriks Fotografie. Voor mij is fotograferen dan ook geen werk maar een passie!

Joeri Hendriks Fotografie bevindt zich in Franeker in de provincie Friesland.
Gespecialiseerd in bruidsfotografie, pre-wedding en/of verloving shoots, daarnaast fotografeer ik ook gezinnen en families, portretten op locatie, newborn fotoshoots, cake smash, vrijgezellenfeest en vriendengroepen.
Ook bedrijfsfotografie behoort tot de mogelijkheden.

Hoe mooi is het dat ik één van de mooiste dagen van iemands leven mag fotograferen: de huwelijksdag.
Elke keer weer is dit een grote eer dat ik die mooie dag mag vastleggen.
Wat is er nou mooier dan dat?
Ik maak de foto’s met aandacht en liefde, en probeer deze dag op een journalistieke manier vast te leggen. Zodat jullie jaren later door deze beelden nog steeds van jullie dag kunnen genieten.

Met mijn mobiele studio reis ik door het hele land. Het mooie van de shoots op locatie vind ik dat je steeds weer nieuwe plekjes ontdekt, soms is dit een hele uitdaging maar dat maakt mijn werk zo ontzettend leuk.
Ook het weer kan soms een uitdaging zijn: Heb je een shoot gepland op het strand, maar is het weer een spelbreker, hoe ga je hier dan mee om?
Verplaatsen van de dag is een optie maar vaak is dit met grotere groepen lastig, meestal is er dan wel iemand die nog een binnen locatie kan regelen waardoor ik weer op plaatsen kom waar ik anders niet zou komen.

Steekwoorden die mijn werk omschrijven zijn:
Oog voor detail, origineel, ongedwongen, rustig, meedenkend, flexibel, eigen stijl, lekker gewoon, natuurlijk en precies.

Omdat ieder mens uniek is en iedereen andere wensen heeft maak ik van te voren goede afspraken. Voor een bruidsreportage kom ik bij jullie langs voor een kennismaking en om door te nemen wat jullie willen.

Op deze site vind je voorbeelden van reportages die ik gemaakt heb.
Als mijn stijl jullie aanspreekt en je ook graag een mooie foto herinnering wilt hebben van je bruiloft, gezin, jezelf of van de familie.
Mail of bel om een afspraak te maken.

Graag tot ziens!

Joeri Hendriks
Joeri Hendriks | fotografie
Back to Top